Projecte Sambori: TABÚ

Projecte Sambori 2023

Enguany, l’alumnat de 3r d’ESO presenta un mural al concurs Sambori de l’entitat Òmnium.

Aquest concurs fomenta la creació de propostes culturals i artístiques de creació i autoria col·lectiva, per fomentar l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença a una comunitat i l’ús de la llengua catalana, defensant la cultura com a eina educativa generadora d’oportunitats educatives i de la lluita contra la segregació escolar.

Cal dir que, per al concurs d’aquesta any 2023 hem comptat amb l’ajut de l‘Eixida Cultura, que amb els seus monitors l’Oriol i el Joan ens han assessorat en la producció artística.

El tema triat, després de valorar-ne diversos, per crear el mural ha estat la paraula TABÚ.

En primer lloc van pensar que era per a ells un tabú, ho van compartir, van fer un llistat de paraules relacionades amb aquest concepte i van rebre l’encàrrec de fer una fotografia que representés aquest concepte.

Per continuar, a la segona sessió de treball van tenir impressa la seva fotografia i la van manipular amb l’aplicació de diversos materials. Així també, van rebre l’encàrrec de fer una gravació de veu explicant cadascú que entenia com a tabú.

Per acabar, a la darrera sessió d’acompanyament amb l’Eixida cultura, van fixar el mural a un mur de l’Hort de Can Roca que ens va proporcionar l’Ajuntament de Molins de Rei. Una creació feta a partir de l’ampliació de les fotografies i un codi QR que enllaça amb la gravació d’audió.

Finalment, el darrer treball va ser fer un muntatge audiovisual explicant el procés de creació i incloent el producte final i presentar-lo al concurs.

PROJECTE SAMBORI
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Obre el xat
Vols conèixer la nostra escola?
Whatsapp Manyanet Molins
Hola 👋
Agendem una visita a l'escola?