Escola verda

Som escola verda

Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS)

L’educació en la sostenibilitat és una qüestió que ha pres rellevància en les últimes dècades, amb la creixent preocupació pel canvi climàtic i la necessitat de promoure pràctiques més respectuoses amb el medi ambient. És per això que des de la nostra escola apostem per una educació que tingui en compte tant la consciència ambiental com els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS). Des de fa dos anys formem part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya per respondre a aquestes necessitats de la millor manera possible.

Des de la Comissió d’Escola Verda del centre, aquest curs hem iniciat diversos projectes de conscienciació mediambiental, com ara la recollida de taps de plàstic impulsada per la fundació SEUR. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reciclar, educar en sostenibilitat i ajudar a infants amb necessitats educatives especials. D’altra banda, també hem participat en el projecte Apilo per a la recollida de piles a les aules i tallers d’educació ambiental referents a l’ús de les piles i el seu reciclatge.

A nivell intern del centre, ja comptem amb plaques solars a l’edifici per promoure una millor eficiència energètica. A més, s’han habilitat papereres de reciclatge en diversos punts, com ara aules, pati i zones comunes. Sense deixar de banda l’objectiu de minimitzar l’ús de paper d’alumini durant els esmorzars dels nostres alumnes i personal de l’escola, hem posat en marxa iniciatives per fomentar pràctiques més sostenibles.

Fundació Seur

A més, aquest any, amb motiu de la sequera excepcional que estem vivint, el 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, es celebraran a l’escola iniciatives relacionades amb aquesta temàtica a tots els nivells, des d’educació infantil passant per primària fins a l’ESO. Considerem molt important, ara més que mai, explicar als nostres alumnes la situació mediambiental per la qual estem travessant i el que podem fer nosaltres per minvar aquest problema.

El curs encara està molt viu i seguim treballant dia a dia des de la Comissió d’Escola Verda per continuar promovent iniciatives que responguin a un currículum més ambiental i conscienciar tota la comunitat educativa sobre la importància de la salut del nostre planeta.

Projecte Apilo
Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.