DIA DE LA PAU 2024

DIA DE LA PAU 2024

El passat 30 de gener vam celebrar a l’escola el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Per primer cop des fa força temps, vam convidar les famílies que ho desitgessin a participar en la celebració i aquestes van respondre amb entusiasme.

Alumnes, famílies i professorat ens vam reunir al pati del col·legi on vam fer la lectura d’un manifest en favor de la Pau elaborat pels alumnes de 4t d’ESO i seguidament, vam escoltar una cançó. El pati estava decorat amb sis coloms coberts de plomes elaborats per tots els alumnes del centre amb únic propòsit: demanar que s’aturin els diferents conflictes armats que existeixen al nostre planeta i que tothom aposti pel diàleg i no pas per la violència.

La Pau és un tema prou important per deixar de banda les nostres classes i dedicar-li uns instants, ja que a la nostra escola a part de transmetre coneixements, formem persones i eduquem en valors. Al col·legi Sant Miquel som gent de Pau.

Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP).
Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP).
Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP).

DENIP 2024. MANIFEST PER LA PAU

La guerra és una ombra que enfosqueix la llum de la humanitat. En un món on la pau hauria de ser l’horitzó al qual tots aspirem, la guerra ens arrossega cap a la foscor i el patiment. Avui 30 de gener, dia escolar per a la no violència i la pau, ens reunim per reflexionar sobre la importància d’abraçar la pau i rebutjar la violència.

La guerra destrueix ciutats, paisatges i vides innocents. Les conseqüències d’aquesta violència s’estenen molt més enllà dels camps de batalla i afecten generacions senceres que quedaran marcades per aquests successos. Com amb les guerres que es cobren milers de vides a Ucraïna i Gaza, on moltes escoles estan destruïdes i molts patis estan buits. Imagineu viure enmig d’aquesta guerra, és un panorama terrible viure sabent que en qüestió de segons ho pots perdre tot.

És aquí on els joves som importants, és a les nostres mans crear una societat tolerant on tots podem ser lliures, lluitar per un món on tots puguem viure en harmonia sense importar el gènere, la religió ni el seu origen.

El camí cap a la pau pot semblar llarg i difícil, però com sempre ens han dit, si tots aportem un petit granet de bondat i compassió, ens acostem un pas més a aquest somni que tots volem fer realitat. No deixem que el soroll dels conflictes ens debiliti, encara més, obrim els nostres cors i les nostres ments per construir un futur millor.

Aquest dia de la pau, pot ser només el principi de començar a ser els arquitectes d’un món més just i humà, siguem els pintors que dibuixen els somriures de tots aquells nens que ho necessiten, siguem els escriptors de totes aquelles històries que no ens han pogut explicar, siguem la veu, el suport, el compromís i l’ajuda de totes aquelles persones que han perdut els seus drets i llibertats.

Recordem, que la pau sempre comença en cadascun de nosaltres, en les nostres accions quotidianes i en la manera de tractar els altres.

Aquesta tarda, tota la comunitat educativa Manyanet Molins: famílies, alumnes, docents i personal administratiu i servei, fem un clam per la pau. Davant nostre tenim els coloms de la pau vestits amb les plomes que cada alumne del nostre centre ha preparat amb un desig de pau. De fet, més que desitjos són consells que ens donen els infants als adults perquè deixem la violència de banda i els deixem créixer en pau.
Esperem que aquests consells us il·luminin, perquè com més fosca és la nit, més brillen les estrelles.

Fem de la pau una elecció conscient i treballem junts per crear un món on la guerra sigui només un trist record del passat.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.