Projecte “Convertim-nos en booktubers”

Projecte "Convertim-nos en booktubers"

A la matèria de català de 1r d’ESO hem realitzat un projecte d’aprenentatge sobre el llibre de lectura del trimestre: La ratera, d’Agatha Christie. L’objectiu ha estat convertir-nos en booktubers i elaborar un vídeo en què hem ressenyat l’obra.

Durant el primer i el segon trimestre hem dedicat una hora setmanal a llegir en veu alta l’obra de teatre La ratera. Un cop llegida, hem treballat de forma cooperativa en grups base, és a dir, adoptant diferents càrrecs de responsabilitat dins del grup.
A partir d’una guia sobre com ressenyar obres, el primer pas ha estat elaborar una pluja d’idees per descartar o aprofundir els aspectes literaris que més ens interessaven destacar.

En segon lloc, hem redactat el guió del vídeo, ens hem repartit les intervencions entre els membres del grup i l’hem assajat. Finalment, hem enregistrat el vídeo en diversos espais del centre i hem dedicat algunes sessions a editar-lo, incloent-hi transicions i música.

Amb aquest projecte, els alumnes han après a analitzar obres literàries, han millorat la seva comunicació oral i competència digital i han pogut treballar en grup adoptant diferents responsabilitats en el projecte.
A continuació, us mostrem un dels vídeos del projecte. Ens hem convertit en autèntics booktubers!

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.