REPTES I POSSIBILITATS DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL A L’AULA

REPTES I POSSIBILITATS DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL A L’AULA

La intel·ligència artificial ha de servir per fer feines burocràtiques per tenir temps de dedicar a les persones.

Miquel Àngel Prats i Fernández és mestre, psicopedagog i doctor en Pedagogia Educativa de la FPCEE per la Universitat Ramon Llull. ÉS coordinador del màster universitari de Lideratge i Innovació Educativa i professor titular de Tecnologia Educativa e investigador responsable de la línia eduTIC del grup de investigació Pedagogia, Societat Innovació i TIC. Al 2020 fou guardonat amb el XXX Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic pel seu llibre 10 lliçons per a un ús responsable i ètic de les tecnologies digitals.

El dijous 18 d’abril a l’escola vam comptar amb en Miquel Àngel Prats per a la tercera Xerrada Manyanetiana Reptes i possibilitats de la IA a l’aula.

Reptes i possibilitats de la IA a l’aula.
El doctor ens va fer moltes reflexions sobre com haurem de començar a pensar perquè val la pena que l’alumnat vingui a l’escola. Haurem de pensar com treballarem presencialment competències per a la vida real, sobretot, per potenciar el pensament crític que ha de ser del tot indispensable.

La intel·ligència artificial ha de servir per fer feines burocràtiques per tenir temps de dedicar a les persones.

Aquestes eines ens fan un primer esbós de tasques burocràtiques que després caldrà personalitzar, corregir els error i esbiaixos, ampliar…

Reptes i possibilitats de la IA a l’aula.
Els docents s’hauran de replantejar quin tipus de treball es demana a l’alumnat i donar molta importància a la comunicació oral. Obrint-los aquestes eines per saber si les han fet servir, com ho han fet i perquè. Per exemple indicant i raonant els promts que hagin fet servir.

També ens va parlar de les diferents intel·ligències artificial, d’eines per dialogar amb el PDF…

En definitiva, fou una conferència molt interessant que ens va deixar molt clar que la intel·ligència artificial ha d’estar al servei del projecte educatiu, que ha vingut per quedar-se i que hem de ser capaços d’integrar-la a la tasques d’ensenyament aprenentatge, sempre tenint coneixements previs i fomentant el pensament crític.

Us convidem a visionar la seva conferència a través de l’enllaç
Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.