Voluntariat

El voluntariat, coordinat pel departament de Pastoral, duu a terme activitats, sempre adreçades a millorar la nostra societat i el nostre entorn. S’ofereix per als alumnes de 3r i 4t d’ESO amb la finalitat de dur a terme activitats relacionades bàsicament a donar suport als col•lectius més desfavorits.
Es col·labora entre d’altres amb Manyanet Solidari, Càrites, el Banc d’Aliments, el Gran Recapte, llars d’avis i participació en diverses campanyes solidàries.

Reflexions d'un voluntari

Cada dissabte alguns alumnes de l’escola anem com a voluntaris al ‘’Comedor Reina de la Paz’’ un menjador social portat per les Misioneres de Teresa de Calcuta amb la finalitat d’ajudar a aquells que més ho necessiten.
La veritat, és que no t’esperes que tanta quantiat de gent assisteixi al menjador, i no només fent referència als comensals, sinó als voluntaris; és una realitat certament difícil que ningú desitja viure o merament observar des de l’exterior.
La primera vegada que vaig trepitjar el terra del menjador, no m’imaginaria que uns metres més a dalt, a una sala plena de taules, em trobaria a un munt de gent, amb gana, de diferent país, cultura, religió i condició. El que fem al menjador és simple: ajudem; netejem coses, servim als comensals, preparem aliments, el que es digui que s’hagi de fer i encara que treballis, no rebateixes res, degut a que no és cap molestia i actues per una bona causa.
És una experiència de la qual no et penedeixes i és per això que hi vaig cada dissabte, sabent que estic fent un bé que sigui retornat o no, et deixa satisfet.