Programa SI

A l’educació infantil hem implementat, com a projecte de comprensió, el Programa SI de la Fundació SHE, presidida pel doctor Valentí Fuster. Es tracta d’un programa de salut integral per millorar la salut cardiovascular i que es fonamenta en la promoció d’un estil de vida saludable des de l’àmbit escolar.

Ha quedat àmpliament demostrat que l'obesitat i altres patologies relacionades com ara la diabetis o la hipertensió són els principals factors de risc cardiovascular. En nombroses ocasions aquestes patologies són causades per la manca d’activitat física o una alimentació inadequada. Ambdós aspectes són hàbits de vida modificables que, si es milloren, poden aturar l’augment de la prevalença de la malaltia cardiovascular observada a escala internacional aquestes darreres dècades.

Atès que les malalties cardiovasculars sovint tenen el seu origen a la infància, des de la Fundació SHE creuen que és cabdal implementar programes escolars destinats a promocionar la salut cardiovascular des d’edats primerenques.