COM PRENEM LES NOSTRES DECISIONS?

Prendre decisions a la nostra vida no és una tasca gens fàcil. Quan hi ha una opció molt clara, quan totes les conseqüències de la nostra decisió són positives, no hi ha cap problema! Però sabem que això no acostuma a ser així... Per aquest motiu moltes vegades deixem la decisió per a un altre moment o fins i tot deixem que un altre decideixi per nosaltres.

A la classe llengua i literatura catalana de 4t d'ESO hem treballat la lectura de "L'auca del senyor Esteve".amb una destresa de pensament anomenada: "Presa de decisions". Després de la lectura de l'obra, ens hem posat a la pell d'un dels protagonistes i hem hagut de prendre la decisió més important de la nostra vida. No hem decidit pas a la babalà, hem seguit tots els passos d'aquesta destresa de pensament. Primer hem treballat cooperativament en grups formals i després hem escrit una carta de manera individual amb la nostra decisió.

Ha estat una experìència que ha servit els alumnes no només per donar vida a la lectura de classe, sinó també per poder guanyar una habilitat o destresa que serà molt útil d'ara endavant.