COM PRENEM LES NOSTRES DECISIONS?

Prendre decisions a la nostra vida no és una tasca gens fàcil. Quan hi ha una opció molt clara, quan totes les conseqüències de la nostra decisió són positives, no hi ha cap problema! Però sabem que això no acostuma a ser així... Per aquest motiu moltes vegades deixem la decisió per a un altre moment o fins i tot deixem que un altre decideixi per nosaltres.

A la classe llengua i literatura catalana de 4t d'ESO hem treballat la lectura de "L'auca del senyor Esteve".amb una destresa de pensament anomenada: "Presa de decisions". Després de la lectura de l'obra, ens hem posat a la pell d'un dels protagonistes i hem hagut de prendre la decisió més important de la nostra vida. No hem decidit pas a la babalà, hem seguit tots els passos d'aquesta destresa de pensament. Primer hem treballat cooperativament en grups formals i després hem escrit una carta de manera individual amb la nostra decisió.

Ha estat una experìència que ha servit els alumnes no només per donar vida a la lectura de classe, sinó també per poder guanyar una habilitat o destresa que serà molt útil d'ara endavant.

Molins misteriós

Els alumnes de 3r d'ESO han investigat els edificis històrics de la seva vila. Han conegut el context històric, l'arquitectura i els canvis que ha patit la vila en tots aquests anys. Després de presentar els edificis en un plànol han fet una presentació oral als seus companys explicant tot el que han après. Ara ja només queda que ens representin el relat de terror que han creat, relacionat amb els personatges i la construcció.

Quina por!

Convivències de 1r d'ESO

 Durant tres dies de la setmana del 18 d’abril vam dur a terme les convivències de 1r d’ESO a la casa de colònies de Begues. D’aquesta manera vam retornar a la normalitat, ja que s’havien deixat de fer com a conseqüència de la pandèmia de COVID 19.

Durant aquells tres dies vam fer diverses activitats de forma conjunta, es va treballar la cohesió de grup: vam tenir temps per relacionar-nos amb tots els companys. El fet de conviure plegats en un entorn diferent, ens va permetre conèixer-nos una mica millor entre nosaltres i créixer una mica més com a grup.

A Begues vam poder fer excursions, treballar dinàmiques de cohesió de grup, practicar esports i sobretot relacionar-nos entre tots. Esperem que aquestes “Jornades de Convivències” siguin les primeres de moltes més. L’any vinent hi tornarem!

Fem volar la imaginació

Durant la setmana del 4 al 8 d’abril hem desenvolupat el projecte Fem volar la imaginació, que consisteix a crear un còmic seguint tot un procés d’elaboració basat en el treball cooperatiu.

Vam començar triant unes imatges sobre les obres més representatives de Jules Verne per tal d’inspirar-nos i complementar amb alguns fragments de vídeos i la cançó de Damaris Gelabert sobre aquest autor visionari del futur.

Vam continuar treballant sobre les característiques i els diferents estils del còmic. Aprenem a fer les vinyetes, les bafarades, els cartutxos, les línies cinètiques i les línies d’expressió. A través d’una pluja d’idees prèvies, van elaborar l’argument del que serà el nostre còmic i li anem donant forma fins a aconseguir el nostre producte final.

Han estat un dies intensos de treball cooperatiu que ens ha permès, sens dubte, fer volar la nostra imaginació fins a límits que no en podíem sospitar.

CONVIVÈNCIES DE 2n d’ESO

Del 4 al 6 de maig es van dur a terme les convivències amb els alumnes de 2n d’ESO al Centre d’Espiritualitat Josep Manyanet de Begues. Allà van poder compartir bons moments, fer esport, divertir-se i conviure amb els companys.

Les tres jornades van estar força atapeïdes d’activitats, i els van servir per conviure i conèixer una mica més els seus companys de classe. Van tornar contents i amb ganes de poder-les repetir l’any vinent.

Els objectius d’unes convivències són poder riure, gaudir i compartir el temps lliure amb els companys en un entorn diferent de l’escolar per poder-se cohesionar com a grup.

Ho van aconseguir!

JSN Mini 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework