Apadrinem un arbre!

EL CEM ENS DESCOBREIX EL JARDÍ BOTÀNIC DE MOLINS.

Dintre de les activitats de final de curs i del nostre projecte Escola Verda, l’alumnat de 1r d’ESO hem anat caminant fins al Jardí Botànic del CEM de Molins de Rei.


Es tracta d’un espai d’uns 2000 metres quadrats on les plantes i els arbres conviuen com a la natura. Estan dividides en diferents grups: plantes silvestres, aromàtiques, medicinals, de jardí o herbes culinàries i els arbustos i els arbres representen una mostra de la diversitat que hi ha en la serra de Collserola.


Hem pogut ensumar I tastar petites fulles de farigola, menta, sàlvia, espígol, etc. I hem reconegut alguns arbres com el pi pinyoner, el pi blanc, la figuera, l’arbre de l’amor…


Ens ha encantat veure el refugi de fauna que hi han construït i que acull tota mena d’insectes, aràcnids i rèptils. Un munt de capgrossos i alguna granota viuen en la bassa que, alimentada per una placa solar, té un sortidor d’aigua al mig i on uns quants nenúfars aporten color i encara més vida a l’entorn.


Nosaltres hi hem contribuït portant un lledoner que els membres del CEM plantaran i cuidaran i quedarà apadrinat per la nostra escola. L’anirem visitant periòdicament I constatarem com creix en aquest privilegiat jardí botànic.


Agraïm aquesta valuosa iniciativa del CEM i a tots els seus membres que, desinteressadament, treballen perquè petits i grans tinguem una més gran relació ecològica amb el medi natural. També fa que els nostres alumnes se sentin protagonistes dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 aprovada per Nacions Unides. #construintunfuturmillor.http://www.cemmolins.cat/seccions/medi-ambient/el-botanic-del-cem