DIA DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

Com cada any, el 30 de gener hem celebrat a l’escola la jornada de La no violència i la Pau. Aquesta vegada, hem construït una estrella gegant al pati, formada amb tots els alumnes i el professorat del col·legi.

Veient els conflictes que hi ha al món actualment amb disputes i rivalitats entre diferents països, es fa més important que mai reflexionar sobre la importància de tenir entre tots una bona convivència.

Unes alumnes de 4t d’ESO s’han encarregat d’elaborar un manifest que han llegit davant de tots els seus companys. En aquest, han parlat del què significa per a elles la Pau i hi han incorporat referències a notícies actuals. Moltes gràcies pel vostre esforç i esperem, que les reflexions que hem fet en aquesta jornada, les tinguem presents en el futur.

Avui, 30 de gener de 2020 celebrem tots plegats que fa 72 anys va morir Mahatma Gandhi, líder pacifista que va defensar i promoure la no- violència i la resistència pacífica per fer front a la injustícia i que fou assassinat per defensar aquestes idees.

Però no només, recordem Gandhi, també recordem Nelson Mandela, la Frida Khalo o les germanes Miralba, que com ell han estat inspiració de la nostra essència, de la nostra manera de ser i d’actuar en el nostre dia a dia.

Molts de vosaltres us preguntareu què fem al pati aquest dia. Enguany, tots nosaltres estem formant una estrella. Amb l’esperança que aquesta ens guiï pel millor dels camins, el camí de la pau. Tots hem de seguir aquest estel i esdevenir estel per a aquells que ens envolten.

Actualment hi ha molts conflictes en aquest món. Vulguem o no, els nens i joves cada vegada estem sotmesos a una realitat més violenta.

Nens com nosaltres en aquest moment estan patint situacions extremes de guerra. Joves de la nostra edat fugen de la guerra que hi ha en els seus països i busquen refugi allà on poden. Molts d’ells han perdut familiars i a més se senten rebutjats als països on arriben.

Per sort, a casa nostra no hi ha guerra. Però a les aules, als carrers o a les xarxes socials, podem trobar-hi violència. Gent que insulta, critica i fa sentir malament als altres.

En aquest dia tan important per nosaltres volem promoure: el respecte, l’amor, la justícia, la llibertat, la pau, la igualtat, la tolerància, la lleialtat, la responsabilitat i l’honestedat.

Malauradament, encara no podem dir que hi ha pau a tot el món. Però si tots nosaltres posem de la nostra aconseguirem que això es compleixi
.
I com diu Malala: “Amb un infant, un llapis, un llibre i un docent, podem canviar el món”.

Per finalitzar aquest discurs creiem que és imprescindible fer referència a la violència de gènere. A totes les que patim dia a dia pel fet de ser dones.

Nosaltres mateixes, en algun moment ens hem arribat a sentir incòmodes en diverses situacions. No volem imaginar-nos un futur igual, on segueixin succeint aquests fets. Només demanem que acabi la nostra por al sortir soles o amb amigues pel carrer.

En només 30 dies que portem d’any ja hi ha hagut moltes agressions, entre elles 5 de molt greus.

Per això, tots els que estem aquí rebutgem la violència masclista i tot tipus de violència. I compartim el nostre desig de pau.


FELIÇ DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 2020!