SORTIDES, ESTADES I INTERCANVIS

Les sortides pedagògiques, les convivències i les estades a l’estranger ens ajuden a millorar l’assoliment de competències i a desenvolupar habilitats en els alumnes. Conèixer el nostre entorn, afavorir la cohesió de grup, contextualitzar el treball que fem a l’aula, la immersió en llengües estrangeres… tot un conjunt d’objectius que aconseguim amb aquestes activitats fora de l’aula.

Amb l’objectiu d’afavorir la formació integral de l’alumnat, realitzem tres sortides pedagògiques al llarg del curs, una cada trimestre.
Fem vila: per fomentar la vinculació amb la vila, participem tant de les diverses activitats promogudes per l’Ajuntament de Molins de Rei com de les organitzades per altres entitats: Mostra de Cinema Drets humans i Interculturalitat, Punt Jove, exposicions, Concurs de Dibuix Lluís Fisas, concurs fotogràfic nadalenc, Sant Jordi, la Fira de la Candelera, etc.

Els alumnes de 4t d’ESO fan un viatge de final d’etapa. Es tracta d’una activitat en què els alumnes, que han compartit molts anys de vivències i que encetaran nous camins el curs vinent, puguin acomiadar-se i posar en pràctica els valors manyanetians transmesos.

Quan arriba gener els alumnes de secundària tenen l’oportunitat de combinar l’esport i la convivència a la setmana blanca. Gaudeixen de les pistes de la Molina i de les activitats que supervisen els professors de l’escola.

El Departament de pastoral organitza cada any les jornades de reflexió. A 1r d’ESO gaudeixen de tres dies a Guàrdia de Noguera, on visiten Tremp i la Casa-Museu del Pare Manyanet, i gaudeixen amb esports d’aventura al pantà de Terradets. A 2n d’ESO conviuen durant tres dies amb els companys a Begues, enmig de la natura. A 3r i 4t d’ESO aquestes jornades són d’un dia en el qual treballen valors i convivència. Aquestes jornades s’emmarquen dins del projecte educatiu del nostre centre, la ideologia del qual considera tan important treballar l’intel·lecte dels alumnes com que creixin i es formin seguint uns valors que els serviran per configurar la seva personalitat.

A 3r d’ESO desenvolupen el Treball de Síntesi “Viure del bosc” a Prades: jocs de descoberta, tècniques de supervivència i tota una sèrie d’activitats per descobrir la natura, respectar-la i tenir-ne cura.
I per desenvolupar la competència plurilingüe, l’estada a Irlanda per a 4t i els intercanvis amb l’escola Saint Bruno de La Tour du Pin a França, per a 2n, 3r i 4t d’ESO.