La pastoral

 

 

OBJECTIUS

Com a escola cristiana tenim un equip de professors que s’encarreguen de potenciar activitats que ajudin als nostres alumnes a viure els valors cristians com poden ser el respecte o l’alegria, valors que sens dubte ajuden a crear un bon ambient de convivència a l’escola. Així mateix, i de manera general des del departament de pastoral vetllem per a que tota l'acció educativa es dugui a terme en coherència amb l'estil educatiu cristià de les escoles del Pare Manyanet.

 

Algunes de les activitats programades són:

PREGÀRIA DEL MATÍ

El moment de reflexió i pregària amb què iniciem cada jornada donant gràcies i demanant forces per al dia que comença.

CLASSES DE RELIGIÓ

Durant tota l'educació escolar des de P3 fins a 4t d'ESO els alumnes tenen, dins les hores curriculars, l'àrea de Religió Catòlica. Aquesta està programada amb continguts i activitats segons el currículum establert.

COL·LABORACIÓ AMB LA PARRÒQUIA

Al llarg del curs es fan diferents col·laboracions com ara les celebracions de Primeres comunions o Confirmacions, entre d’altres.

CONVIVÈNCIES CRISTIANES 

Amb els alumnes de 6è de Primària i tots els d' Educació Secundària es realitzen convivències cristianes un cop al curs. D'una durada de tres dies en els quals es vol potenciar la reflexió i la vivència dels valors cristians en un ambient diferent al de l'escola.

CELEBRACIONS A L'ESCOLA

Es realitzen seguint els diferents esdeveniments de l'Any Litúrgic. Com ara les Celebracions d’Inici i final de curs, de Nadal o de Pasqua, del dia de la Pau, etc.

VOLUNTARIAT

Actualment l’escola està col·laborant, gràcies a l’ajuda d’un grup d’alumnes socialment compromesos i el professor Eduard, en el menjador social de la Mare Teresa de Calcuta a Barcelona els dissabtes al matí.

CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ I AJUDA

Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el que és la vida i exigències cristianes, així com el treball que desenvolupen molts homes i dones cristianes arreu del món al llarg del curs organitzem diferents campanyes solidàries:

-       DOMUND 
Missions catòliques en països en desenvolupament.

-       MANYANET SOLIDARI

Col·laboració amb les obres apostòliques que els Fills de la Sagrada Família tenim en països de Llatinoamèrica i Camerun.

-       NADAL SOLIDARI

Participem en projectes de repartiment de menjar dels més necessitats del poble.

-       GRAN RECAPTE

Donem suport al banc d’aliment en la recollida de menjar que es duu a terme en diferents establiment de Molins de Rei en motiu de les festes de Nadal.

La Pastoral és el cor de l’escola. Quan el cor batega, l’escola funciona.

 

Trobada del FEAC

 

 

Durant aquesta segona trobada de FEAC (Família-Escola Acció Compartida) hem compartit,  professors i mestres, un tema escollit pels pares durant la primera trobada i que és  “ Com motivar els nens “ tant des de l’escola com a casa.

Ho hem fet amb dinàmiques molt divertides i engrescadores i ens ho hem passat d’allò més bé.

Agraïm enormement l’assistència de les famílies que ens han acompanyat en aquesta trobada.

Mapa